2105776549   6944755317   info@somainbalance.gr

Ολιστική Μάλαξη

Ο όρος «Ολιστική» προέρχεται από την λέξη όλο και στην προκειμένη περίπτωση εννοείται η συνολική προσέγγιση του ανθρώπου τόσο σε σωματικό επίπεδο όσο και σε ψυχικό. Η ολιστική μάλαξη είναι συνδυασμός κινήσεων και τεχνικών που βοηθούν στην άμεση απελευθέρωση του σώματος από πόνους και ενεργειακά μπλοκαρίσματα. Χαλαρώνει την μυϊκή ένταση, αναζωογονεί το σώμα και δρα ευεργετικά στην εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος. Απελευθερώνεται το στρες και η ένταση που έχει συσσωρευτεί, χαρίζοντας αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας σε όλα τα επίπεδα.

Συνιστάται για προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος – αρθρίτιδες, δισκοπάθεια, αυχενικό κ.α.- του νευρικού, ενδοκρινικού, λεμφικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Ενδείκνυται σε προβλήματα του αναπνευστικού, σε ημικρανίες, σε δυσμηνόρροια και αμηνόρροια. Ιδανικό για αυτούς που καταπονούν το σώμα τους αλλά και για όλους όσους νιώθουν κουρασμένοι και εξαντλημένοι ψυχικά και σωματικά. Η μάλαξη θεωρείται ως μία από τις πιο ενδεδειγμένες εναλλακτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Στη διάρκεια της συνεδρίας οι εντάσεις πέφτουν, η κυκλοφορία του αίματος γίνεται καλύτερη, οι καρδιακοί παλμοί μειώνονται. Η συνολική ισορροπία στο σώμα, στο νου, στο πνεύμα επέρχεται αργά-αργά! 

 Διάρκεια: 60΄ & 90΄

Deep  Tissue Massage

Το Deep Tissue Massage είναι ένα είδος θεραπευτικής μάλαξης, που επικεντρώνεται στο να επαναφέρει στην αρχική κατάστασή τους τις βαθύτερες μυϊκές στοιβάδες. Είναι ιδιαίτερα απoτελεσματικό σε περιπτώσεις χρόνιας έντασης και σύσπασης των μυών, όπως π.χ. σε περιπτώσεις δυσκαμψίας αυχένα και μέσης. Κάποιες από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι ίδιες όπως στην σουηδική μάλαξη, αλλά ο ρυθμός των κινήσεων είναι πιο αργός, η πίεση πιο βαθιά και επικεντρώνεται σε περιοχές πόνου και έντασης.    

Όταν υπάρχουν χρόνιες μυϊκές εντάσεις ή τραυματισμοί, δημιουργούνται συχνά συμφύσεις σε μύες, τένοντες και συνδέσμους. Οι συμφύσεις περιορίζουν την κυκλοφορία του αίματος, την κινητικότητα των μυών και προκαλούν πόνο και φλεγμονή. Το Deep Tissue Massage βοηθάει στο να διαλύσει αυτές τις συμφύσεις, ώστε να ανακουφίσει τον πόνο και να επανέλθει η φυσιολογική μυϊκή κινητικότητα.

Σύμφωνα με έρευνες το Deep Tissue Massage έχει πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση πόνων από οστεοαρθρίτιδα και σύνδρομο ινομυαλγίας. 

 Διάρκεια: 60΄

Neck, Back & Shoulders Massage

Αυτή είναι μία χαλαρωτική μάλαξη που επικεντρώνεται στους μύες της πλάτης, του αυχένα και της ωμοπλάτης. Η μάλαξη αυτή  έχει σχεδιαστεί για να χαλαρώσετε και να διευκολύνει την ένταση στις περιοχές του σώματος όπου εμφανίζονται πιο συχνά μυϊκά προβλήματα. 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, εφαρμόζεται συνδυασμός μυοχαλαρωτικής και Deep Tissue μάλαξης κατά μήκος της πλάτης, στην ωμοπλάτη και τον αυχένα.  Ανακουφίζει την ένταση που έχει δημιουρηθεί στο πάνω μέρος της πλάτης και του αυχένα είτε από τον τρόπο στάσης ή την κατάχρηση των υπολογιστών. Χρησιμοποιούνται ειδικά αιθέρια έλαια και φυτικά λάδια βάσης που ανακουφίζουν τους πόνους. 
Κατάλληλο για οποιονδήποτε θέλει να ανακουφιστεί από το στρες της καθημερινής ζωής και τους πόνους στην πλάτη, τον αυχένα και την ωμοπλάτη.

Διάρκεια: 30’

Λεμφική Μάλαξη

Larg3 24 2009Leg  Foot MassageΤο λεμφικό σύστημα αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στην εποχή μας, το λεμφικό σύστημα επιφορτίζεται, εκτός από τα φυσιολογικά καθήκοντα αποσυμφόρησης του οργανισμού από ενδογενείς τοξίνες, και με την απομάκρυνση εξαιρετικά τοξικών χημικών ουσιών όπως φυτοφάρμακα, νέφος, άσχημη διατροφή, στρες κ.λπ.

Για να επιτελέσει το έργο του, το λεμφικό σύστημα πρέπει να λειτουργεί αρμονικά. Αν υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία της λέμφου, παρεμβαίνει η λεμφική μάλαξη και με τους ενδεδειγμένους χειρισμούς διεγείρει τους λεμφαδένες του ανθρώπινου οργανισμού και διευκολύνει την κυκλοφορία του λεμφικού υγρού μέχρι να επιστρέψει στην κυκλοφορία του αίματος.

Από τα πιο σημαντικά οφέλη της λεμφικής μάλαξης είναι η αποτοξίνωση του οργανισμού. Ενδείκνυται σε ανθρώπους που έχουν πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα, οιδήματα και κατακράτηση υγρών. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης στην μείωση της κυτταρίτιδας, που σε συνδυασμό με τη χρήση αιθέριων ελαίων έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

 Διάρκεια: 60΄

 Creative Healing

Το Creative Healing είναι ένα σύστημα ήπιων θεραπευτικών μαλάξεων και “τεχνικών λεμφικού καθαρισμού” που έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων (Νεφρών, Καρδιάς, Πνευμόνων κ.λ.π.), αλλά και της ροής γενικά (αίματος – λέμφου – ενέργειας).

Το σύστημα βασίζεται στις διδασκαλίες του διορατικού Joseph B. Stephenson (1874 – 1956), που έβλεπε το σώμα και τις λειτουργίες του όπως το βλέπουμε σήμερα μέσα από τη σύγχρονη Φυσική: περισσότερο σαν χώρο παρά σαν ύλη (σε κυτταρικό επίπεδο είμαστε 99% χώρος, ενώ από το υπόλοιπο 1%, το 50-90% είναι νερό).

Αποτελέσματα του CreativeHealing είναι η άμεση ανακούφιση από χρόνιες ενοχλήσεις, όπως πονοκέφαλοι, δυσκοιλιότητα, ιγμορίτιδες, κ.λ.π. καθώς και από κοινά προβλήματα υγείας όπως κρυολογήματα, ισχιαλγίες, γυναικολογικές δυσλειτουργίες, πεπτικές διαταραχές κ.λ.π.

"Το σώμα κατασκευάστηκε σαν να ήξερε ο Δημιουργός πως ο άνθρωπος θα έμπαινε σε μπελάδες. Έτσι αποφάσισε να το κάνει να φτιάχνεται απ' έξω ". Joseph B. Stephenson

 Διάρκεια: 60΄

Rejuvance (μάλαξη προσώπου)

Το ρεζουβάνς (rejuvance) είναι μία τεχνική που αναζωογονεί και απαλύνει το πρόσωπο, ενώ συγχρόνως χαλαρώνει βαθιά σώμα και νου.

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας, αποτυπώνονται στο πρόσωπό μας μέσω εκφράσεων που παίρνουμε. Με τα χρόνια, οι πιο κοινές μας εκφράσεις αρχίζουν να μονιμοποιούνται ως σφίξιμο, ρυτίδες και παραμορφώσεις.

Το ρεζουβάνς απελευθερώνει την εγκλωβισμένη μυϊκή ένταση, που παραμορφώνει το πρόσωπο. Ταυτόχρονα επιδρά στο συνδετικό ιστό, που περιέχει ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Απελευθερώνοντας το συνδετικό ιστό, αποκαθιστάται η ελαστικότητα, αυξάνεται η ενυδάτωση του δέρματος και απομακρύνονται οι τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στους υποδόριους ιστούς και την επιδερμίδα. Αυτό επιτυγχάνεται με μία πολύ απαλή τεχνική που εφαρμόζεται με τις άκρες των δαχτύλων σε πρόσωπο, κεφάλι και λαιμό. Το πρόσωπο αναζωογονείται, αποκτά λάμψη και τα συγκεκριμένα προβλήματα, όπως οι ρυτίδες και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια απαλύνονται αισθητά.

Πολλά από τα σημεία που επιδρά η τεχνική του ρεζουβάνς βρίσκονται πάνω στα βελονιστικά σημεία των μεσημβρινών που διαπερνούν όλο το σώμα. Σαν συνέπεια πέρα από την βελτίωση της αισθητικής εικόνας μπορούμε να περιμένουμε επίσης: βαθιά χαλάρωση, αίσθηση ηρεμίας, ανακούφιση από πονοκεφάλους, ημικρανίες, εντάσεις, πόνους του αυχένα, βελτίωση ύπνου και διαύγειας.    

Για να έχει κανείς αποτέλεσμα, πρέπει να κάνει μία ολοκληρωμένη σειρά θεραπειών, που αποτελείται από έξι ξεχωριστές συνεδρίες. Για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα, συνιστάται μία συνεδρία συντήρησης κάθε 4-6 εβδομάδες. Μπορούν όμως να εφαρμοστούν και μεμονωμένες συνεδρίες για ειδικές περιπτώσεις, όπως πριν από κάποια σημαντική εμφάνιση. 

Διάρκεια: 60΄

Ρεφλεξολογία - ΜΝΤ

 

Η Ρεφλεξολογία είναι η ολιστική τεχνική που υποστηρίζει την ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στο πέλμα, στην παλάμη αλλά και στο αυτί, τα οποία αντιστοιχούν σε κάθε όργανο του σώματος.

Στα πέλματα καταλήγουν οι περισσότερες απολήξεις των νεύρων που ξεκινώντας από τον εγκέφαλο διανύουν όλο το σώμα.

Δείτε περισσότερα

 

Body

Τεχνικές Μάλαξης

Ο όρος «Ολιστική» προέρχεται από την λέξη όλο και στην προκειμένη περίπτωση εννοείται η συνολική προσέγγιση του ανθρώπου τόσο σε σωματικό επίπεδο όσο και σε ψυχικό. 

Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία είναι μια μορφή συμπληρωματικής προσέγγισης, που χρησιμοποιεί τα αιθέρια έλαια που παίρνουμε από τα φυτά.

Body & Soul

Usui Reiki Ryoho
Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια

Reiki Komyo
Ιαπωνικό Ρέικι

Aura soma
σύστημα χρωματοθεραπείας

Access bars
υποστηρίζει τη ροή της ενέργειας

Αριθμοσοφία
Οι Αριθμοί ρίχνουν Φως

Ανθοιάματα
του Dr. Bach

 

Διαλογισμός - Theta Healing

Διαλογισμός είναι η εκπαίδευση του νου να εστιάζεται συνειδητά, να βρίσκεται στο εδώ και τώρα. Είναι ο συνειδητός εστιασμός σε θετικούς και ωφέλιμους τρόπους σκέψης. 

Το Θήτα, Theta Healing®, είναι μία μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης, σωματικής και ψυχικής θεραπείας, που δημιουργήθηκε από την Αμερικανίδα διαισθητική θεραπεύτρια ViannaStibal και διδάσκεται σε περισσότερες από 26 χώρες.    

Δείτε περισσότερα

Καραθεοδωρή 5 & Εθν. Αντιστάσεως 13

Περιστέρι (έναντι μετρό, στάση Περιστέρι)

Τηλ.: 2105776549

Κιν.: 6944755317

 

Ρεφλεξολογία - Reflexology Αθήνα Περιστέρι,  Rejuvance Αθήνα Περιστέρι, Μάλαξη - Μασάζ Αθήνα Περιστέρι, Λεμφική Μάλαξη Αθήνα Περιστέρι, Αρωματοθεραπεία Αθήνα Περιστέρι, Theta Healing Αθήνα, Ρέικι Reiki Αθήνα Περιστέρι, Aura Soma Αθήνα Περιστέρι, Access Bars Αθήνα, Αριθμοσοφία Αθήνα, Ρεφλεξολογία Περιστέρι, Rejuvance Περιστέρι, Μάλαξη - Μασάζ Περιστέρι, Λεμφική Μάλαξη Περιστέρι, Αρωματοθεραπεία Περιστέρι, Theta Healing Περιστέρι, Ρέικι Reiki Περιστέρι, Aura Soma Περιστέρι, Access Bars Περιστέρι, Αριθμοσοφία Περιστέρι